Pastoor: “Ik wil de cultuur begrijpen”

Gisteren maakten wij al bekend dat Alex Pastoor aan de slag gaat bij Slavia Praag. De Nederlandse trainer tekende maandag een contract in Tsjechië, daar zal hij samen met oud-Feyenoorder Igor Korneev de nieuwe koers uitzetten voor de nummer tien van de Tsjechische competitie.

Na zijn ontslag bij NEC Nijmegen zat de 47-jarige Pastoor een tijdje zonder club. Zijn ‘werkloze’ periode is hem goed bevallen. “Ik heb gemerkt dat ik tijdens mijn trainerschap niet alleen roofbouw op mezelf gepleegd heb, maar ook op mijn gezin. Ik heb iets terug kunnen doen voor ze”, aldus Pastoor in het Algemeen Dagblad. De oefenmeester kijkt nu al over zijn verblijf in Tsjechië heen, waar hij een contract voor vier maanden tekende. “Ik heb de ambitie om daarna weer in Nederland aan de slag te gaan.”

Slavia Praag is een ‘mooie club’, stelt Pastoor in het AD. “Ze hebben geweldig publiek een een prachtig shirt. In Tsjechië is het een grote naam”. aldus Pastoor, die zich ook wil verdiepen in de cultuur. “Ik heb al een heel schema gemaakt. Daarin heb ik ook tijd gemaakt om een ijshockeywedstrijd te bekijken. Dat is hier een grote sport en ik wil graag de cultuur van het land begrijpen. Dan ga ik woensdag naar Tsjechië – Noorwegen en verder naar nog wat andere competitiewedstrijden. Ik wil goed beslagen ten ijs komen.”

Deel dit bericht